Bezoekerscentra Watersnood en Deltawerken

Twee Deltawerken zijn momenteel voor het publiek toegankelijk. Het Keringhuis bij de Maeslantkering is het publiekscentrum over water en hoogwaterbescherming in Zuid-Holland. Natuurlijk is er ook alles te vinden over de indrukwekkende Maeslantkering.

In Zeeland kun je een kijkje nemen in de grootste kering van de Deltawerken; de Oosterscheldekering via Deltapark Neeltje Jans.

Een handige site om ze te bezoeken is Beleef de Deltaroute. Deze site, van Rijkswaterstaat en de ANWB, bespreekt de dertien Deltawerken en geeft de locatie aan. Naast de bezoekerscentra wordt ook bijvoorbeeld de uitkijktoren bij de Philipsdam aangegeven.

Wat eigenlijk niet mag ontbreken als je meer wilt weten over de Deltawerken - maar wat geen deel uitmaakt van die Deltawerken - is het Watersnoodmuseum bij Ouwerkerk. Dit museum is gevestigd in de vier caissons die op 6 november 1953 het laatste dijkgat van de ramp dichtten. Zij liggen nu schots en scheef in het landschap. Het Watersnoodmuseum geeft een indrukwekkend beeld van de ramp zelf, de emoties, de hulp en wederopbouw. Caisson 4 is geheel gericht op de toekomst met de lessen uit het verleden.