De bouw

De afsluiting

Schutsluis bij de Zandkreek
Schutsluis Zandkreek
De afsluiting van de oostkant van het Veerse Meer door de Zandkreekdam ging als volgt in z'n werk: de geschikte week om de dam te plaatsen werd eind april / begin mei. Eerst werd een holle caisson naar plek gesleept waar het zou worden geplaatst. Op een tijdstip waarop de getijdewerking minimaal was, werd het caisson afgezonken. Op 29 april werd de eerste caisson geplaatst. Op 2 mei volgen er nog zes. Door de sterke stroming konden er op 3 mei slechts vier caissons worden geplaatst. Nadat deze tien caissons geplaatst waren, was er nog een gat van 20 meter over. Deze opening werd gedicht door twee aan elkaar gekoppelde ciassons op 4 mei te laten afzinken. Tijdens het plaatsten werden deze laatste caissons tegen de stroming in gevaren. Gelukkig bleef die steken op 0,75 m/s, anders had de hele operatie afgeblazen moeten worden. De snelheid daalde tot 0,35 m/s en op 4 mei om 8 voor half 3 was de klus geklaard. 

Hijskraan in actie bij de plaatsing van caissons bij de Zandkreekdam
Plaatsing caissons
Een speciale kraan moest ervoor zorgen dat het caisson loodrecht op de stortstenen zou komen te staan. Nadat de caisson op z'n plaats stond, werd hij gevuld met grote hoeveelheden zand en grind. Extra opzetstukken dienden ervoor om de caissons hoger te maken. Vervolgens werd negen dagen lang zand tegen de caissons aangespoten, zodat ze uiteindelijk geen kant meer opkonden. Per dag kwam er 35.000 kubieke meter zand bij - dat is ongeveer net zoveel als 30 flinke zwembaden vol! Nadat de perszuigers hun werk hadden gedaan, werden een asfaltlaag en een weg aangelegd.

Brug en sluis

Nadat de dam voltooid was, werden een brug en een sluis aangelegd die het voor schepen mogelijk maakte om via het Veerse Meer en het Kanaal door Walcheren Middelburg en Vlissingen te bereiken. Waren deze voorzieningen er niet geweest, dan hadden boten via de Noordzee om de kop van Walcheren heen moeten varen om de Westerschelde te bereiken.