Samenwerking Watersnoodmuseum

Sinds het voorjaar van 2015 werken het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en Deltawerken Online intentief samen. Dit niet zonder reden: de combinatie van onderwerp, publiek, plek, beleving en organisaties versterken elkaar namelijk zeer goed.

Het Watersnoodmuseum is in staat geweest om binnen 15 jaar een van de meest succesvolle musea van Nederland te worden. Onafhankelijk van structurele subsidies trekt deze professionele organisatie ruim 80.000 bezoekers per jaar. De plek van het museum en de tastbare ervaring is uniek.

Deltawerken Online is altijd informeler en experimenteler van aard geweest in het vinden van nieuwe manieren om op afstand mensen te interesseren in een stukje Hollands Glorie, de Deltawerken. Via het internet ontsloten zij grote hoeveelheden informatie en maakte oa. unieke virtuele rondleidingen. Het resultaat? Jaar op jaar trekt zij een kwart miljoen jonge bezoekers van over de hele wereld.

De samenwerking is een eerste stap richting de overname van Deltawerken Online door het Watersnoodmuseum. Samen zullen wij in het komende jaar een uniek nieuw concept gaan neerzetten, interessant voor jong en oud! We houden u op de hoogte.

Persbericht

Meerjarenplan Watersnoodmuseum

De ambitie die het Watersnoodmuseum heeft met de ontwikkeling van het Digitale Museum alsmede het Kennis centrum is weergegeven in haar meerjarenplan.