Maeslantkering

De prijsvraag

Maeslantkering
Video: Maeslantkering
Een jaar na de opening van de Oosterscheldekering schreef het Ministerie voor Verkeer en Waterstaat een prijsvraag uit voor de bouw van nog een stormvloedkering. Waren de kosten van 2,5 miljard euro voor de Oosterscheldekering nog niet genoeg geweest? Zeeland was toch beschermd tegen het wassende water? Op de Westerschelde na waren alle zeearmen toch afgesloten?

De winnaar


Ontwerp Maeslantkering
Dit keer zou er geen stormvloedkering in Zeeland komen, maar in de Nieuwe Waterweg. Een verhoging van de dijken rond Rotterdam zou dan niet meer nodig zijn. De belangrijkste eis voor het ontwerp was dat de kering de scheepvaart niet mocht belemmeren. Alleen in uitzonderlijke gevallen zou de kering gesloten mogen worden. Een tot twee maal in de tien jaar was het maximum. In 1991, vier jaar nadat de prijsvraag uitgeschreven was, begon met aan de bouw van de kering. Welk ontwerp er had gewonnen? Van de zes inzendingen won het ontwerp van de Bouwkombinatie Maeslant Kering (BMK). De Maeslantkering zou bestaan uit twee gebogen stalen deuren die afzinkbaar waren en in dokken in de oevers weggedraaid konden worden.

Feest!

Op zaterdag 10 mei 1997 vond de officiële ingebruikstelling plaats van de Stormvloedkering Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. De opening werd verricht door Koningin Beatrix. Om 16.30 uur werden de reusachtige waterkerende deuren voor de eerste keer gelijktijdig vanuit de oevers de Nieuwe Waterweg opgevaren en vervolgens teruggevaren. Bij elkaar nam dit zo’n 2 uur in beslag. Tegelijkertijd werd er nog een Maeslantkering in weking gesteld. Ook in Nederland. In de miniatuurstad Madurodam konden toeristen vanaf dat moment namelijk een kleine kopie van de stormvloedkering bezichtigen.